Lunch på tåget

Imorgon kommer jag att åka mellan olika arbetsplatser på lunchen, och där har vi ännu en fälla man kan falla i. Har man inte planerat inför det och tagit med sig något bra att äta på tåget, så står man plötsligt på Pressbyrån och är vrålhungrig. Ingen bra idé. Det blir oftast både dyrt och kaloririkt. Jag preppade lite idag, och gjorde en härlig sallad i en burk att sitta och äta ur på tåget. Inga konstigheter, men så himla lätt att glömma, och så står man plötsligt där med en baguette eller en färdig sallad med mest pasta och fet dressing i handen.

Jag slängde ihop lite av det jag hade hemma i kylen och det blev avocado, körsbärstomater, sockerärtor och en rejäl klick keso. Krydda med lite flingsalt och citronpeppar. Avocado och keso är relativt energitätt, så det blir inte så skrymmande – alltså lätt att få ner i väskan. Den här salladen är dessutom jättegod att ha som tillbehör till t ex. ugnsbakad kycklingfilé om man vill ha det som middag 🙂

Enkel lunchsallad:
80 g avocado (141 kcal/100 g): 113 kcal
100 g körsbärstomater (26 kcal/100 g): 26 kcal
50 g sockerärtor (51 kcal/100 g): 26 kcal
120 g Keso (100 kcal/100 g): 120 kcal

Totalt 285 kcal

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *