Stress, stress

Jaha, nu är det onsdag och idag var det en massa annat som kom i vägen och recept på maten jag lagade ikväll kommer upp imorgon. Jag skulle på ett möte och fick springa iväg mitt i matlagandet och överlåta slutklämmen till min man. På mötet bjöds det på fika och jag var vrålhungrig. På mötet var jag ju hungrig, men sugen på mat och inte fika, så det gick bra att undvika. Dessutom så visste jag ju vad som väntade hemma, så jag ville hellre spara mig till den riktiga maten än att stoppa magen full med fika på bekostnad av maten.  Idag lagade jag nämligen Kreolsk gryta med champinjoner och squash, och den är fantastiskt god! Den här grytan är egentligen en riktig helggryta, för den känns lite extra piffig, men i själva verket så är den riktigt enkel att göra.  Men det är en del ingredienser att köpa hem.

Det här är en klassisk situation då man kan hitta på en ursäkt för att äta något onyttigt; när man är stressad och inte riktigt har hunnit äta som man ska. Rådet jag kan ge dig om du hamnar i sådana situationer är: Du kommer inte att dö av att du känner dig lite hungrig. Du kommer antagligen inte ens att må lite dåligt. Det handlar bara om vanor. Så länge du är frisk och i övrigt äter balanserat och tillräckligt, så är det inte farligt att vänta någon extra timme eller två med att äta. Det är iallafall ingen ursäkt för att stoppa i sig en massa onödiga kalorier.

Gör ett experiment och prova att frångå dina invanda rutiner i några dagar. Om du har möjlighet; försök att inte äta vid samma tider som du brukar göra. Om du till exempel brukar äta lunch klockan tolv; prova med att vänta till klockan ett, eller till och med halv två. Efter tre-fyra dagar skulle jag tro att du vant dig av med de tvångsmässiga hungerkänslorna vid tolv – om du vill förstås 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *