Kassler med ananas!

on

Idag tänkte jag att skulle göra en variant av 70-talsklassikern kassler med ananas. Ni vet den där man varvar kasslerskivor med ananas och sedan häller över grädde i en form i ugnen. Jo, jag tycker faktiskt att det är jättegott 🙂 . Nu hade jag både kassler och ananas hemma, så nu var det väl ändå dags! För att göra den lite roligare, så stekte jag först champinjoner och rödlök i smör, och sedan gjorde jag en sås på mjölk och creme fraiche innan jag hällde i kasslertärningar och ananasbitar…och det blev ju faktiskt riktigt gott!  Tja…om man gillar kassler och ananas tillsammans förstås 😉

Kassler och ananas-gryta (4 – 5 Portioner):
325 g rödlök (3 st)
250 g champinjoner
25 g smör
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk (3 % fett)
2 dl creme fraiche
30 g ketchup
350 g kassler i tärningar
300 g ananas i bitar

Börja med att skära champinjoner i kvartar och rödlök i smala klyftor. Stek dem i smöret i en stekpanna i  några minuter. Det ska fortfarande vara lite tuggmotstånd kvar i löken. Strö över vetemjölet, en msk i taget, och rör om så att det fördelar sig runt svampen och löken. Häll sedan på mjölken och låt det puttra och tjockna lite. Häll i creme fraichen och låt den smälta. Rör om tills det är slätt. Smaksätt med lite kechup, svartpeppar och salt. Häll sist i kasslern och ananasbitarna och låt det bara precis bli varmt, så att det fortfarande har sina smaker kvar. Låter man det puttra för länge, så försvinner ananassmaken lite grann och det blir inte lika gott. Servera med ris. Då var det klart! Snabbt och gott!

Näringsvärde/100 g:
109 kcal/100 g
Kolhydrater: 6,2 g
Fett: 6,4 g
Protein: 6,0 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *