Lamm­färs­biffar med klyft­potatis

Vi hade lammfärs och ganska mycket morötter hemma, så jag provade att finriva morötter och blanda ner i färsen och sedan steka som biffar, Det blev fantastiskt gott och jag kan verkligen rekommendera det för att få riktigt saftiga, fina biffar med extra fibrer och vitaminer i. Vi hade tunna klyftpotatis till, och creme fraiche smaksatt med vitlök och sweet chili. Vardagsmat när den är som bäst! 😉

Lammfärsbiffar med rivna morötter (20 små biffar):
500 g lammfärs
250 g finrivna morötter
4 msk ströbröd
1,5 dl mjölk
1 ägg
2 tsk lökpulver
1,5 tsk salt
1 vitlöksklyfta
Nymald svartpeppar

Blanda mjölk, ströbröd och kryddor och låt stå och svälla en stund. Riv morötterna riktigt fint och krama ur lite av saften innan du lägger ner dem i färsen (krama ur dem över ett glas, så kan du dricka den goda morotsjuicen sen 🙂 ). Blanda ner morötter och färs i ströbrödsblandningen och rör sist i ägget. Väg upp 50 g stora biffar och stek dem i lite smör, i ett par-tre minuter på varje sida. Vi hade som sagt tunna klyftpotatisar kryddade med salt och rosmarin, och creme fraiche smaksatt med vitlök, sweet chilisås och lite salt, till. Nästa gång ska jag prova att ha i ännu mer morötter, för det blev verkligen jättegott och lyfte både smak och konsistens. Man kände fortfarande lammsmaken tydligt, så det var ingen fara att morötterna tog över smakern på något vis.

Näringsvärde för biffarna:
151 kcal/100 g
Kolhydrater: 6,5 g
Fett: 8,2 g
Protein: 12,5 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *