Protein­pannkakor!

Pannkakor är verkligen jättegott och när vi var små, så fick vi ibland pannkakor till middag. Det var lyxigt! Första gången jag föreslog för min man att vi skulle ha pannkakor till middag trodde han inte att jag var riktigt klok! Pannkakor är ju efterrätt, tyckte han. Tja…fast man kan ju inte äta pannkakor efter att man redan ätit mat – då orkar man ju nästan inget! Dessutom så är det jättejobbigt att göra två maträtter på samma kväll.

Hur som helst, så brukar pannkakorna serveras på lördags- eller söndagsmorgnar numera (och ofta när det bara är jag och sonen hemma, för vi gillar pannkakor lika mycket 🙂 ). Nu har jag också provat mig fram till en variant som är lite mer mättande, med extra protein, om man vill stå sig lite längre på dem.

Här är receptet på proteinpannkakorna (8 st):
2 ägg
3 äggvitor
1 dl vetemjöl
1,5 dl bakprotein
6 dl mjölk (3 % fett)
en nypa vaniljpulver om ni har hemma

Vispa ihop hälften av mjölken med mjöl och proteinpulver, så att det blir helt slätt. Tillsätt ägg + äggvitor och vispa. Vispa ner resten av mjölken. Stek i het panna precis som vanliga pannkakor. Det smakar som vanliga pannkakor, men man märker att man blir mer mätt och att man står sig längre på de här.

Näringsinnehållet i en pannkaka är:
114 kcal/pannkaka
Kolhydrater: 9,3 g
Fett: 4,0 g
Protein: 10,0 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *