Ugns­rostade rotsaker med bulgur – och hummus!

Idag har jag låtit mig inspireras av alla färgglada “bowls” som läggs upp på pinterest och instagram. Jag hade inte riktigt tid att tina upp något från frysen, och det gick ju snabbt och kändes väldigt sunt och samtidigt gott. Så en veggotallrik deluxe blev det idag! Späda morötter rostade i ugnen, ugnsbakade sötpotatisklyftor, avocado och buljongkokt bulgur med majs. Detta serverat med hemgjord hummus – det kändes som riktigt bra mat! Man kan ju såklart slänga i lite edamamebönor om man har det hemma; det passar alltid bra i en röra eller sallad.

Receptet idag blir på hummusen; resten kan man ju själv räkna ut 🙂

Hummus:
1 paket kokta kikärter (400 g)
1 – 2 vitlöksklyftor
1 tsk Sambal Oelek
1/2 tsk spiskummin
1 msk citronjuice (pressad)
2 msk sweet chilisås
2 msk olivolja
Salt och peppar efter smak

ugnsrostade-rotsaker-med-hummus2

Näringsinnehåll för hummusen:
244 kcal/100 g
Kolhydrater: 24,2 g
Fett:14,2 g
Protein: 6,4 g

Sötpotatis (ugnsbakad):
90 kcal/100 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 0 g
Protein: 2 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *