Couscousröra med grönkål och champinjoner

on

Nu när vädret faktiskt har vänt  och det börjar kännas som vår, så känns det bra med lite “lättare” mat. Idag blev det en cous-cousröra med grönkål och champinjoner, med en ädelostcreme till. Det blev jättegott! Det blir ju ganska milda smaker i själva röran, så det passade fint med en smakrik sås till. Grönkål kanske inte känns som vårmat  men jag tycker att det funkar när som på året, och det är riktigt bra i sallader och röror. Det blir så himla fint i färgen också :).

Cous-cousröra med grönkål och champinjoner (4 port.):
20 g smör
125 g hackad grönkål
140 g majs (1liten burk )
250 g cous cous (kokt)
130 g rökt skinka
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
rostade pinjenötter
Svartpeppar, salt och sweet chili-sås efter smak

Kvibille gräddädel
creme fraiche
flytande honung

couscousrora-med-gronkal3

Stek svamp, pressad vitlök och grönkål i smöret i några minuter. Häll sedan i majs och skinka och sist i med den kokta cous-cousen (perfekt om du har lite rester kvar från en annan middag). Krydda med svartpeppar, salt och lite sweet chili-sås om du vill.

Lägg ädelosten i en djup skål och.mixa i creme fraiche med en stavmixer lite i taget tills smaken är lagom. Jag anger inget mått här, eftersom det är väldigt olika hur stark eller mild man vill ha den. Häll sedan i lite flytande honung på samma sätt  tills smaken känns lagom mild. Ju mindre creme fraiche  desto mer honung behövs, tycker jag :).

Näringsvärde:
97 kcal/100 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 3 g
Protein: 5 g

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *