Tillbaka! …med en snabb vardagsrätt!

Åh, nu har jag haft ett långt uppehåll från bloggen! Det började egentligen med att jag bestämde mig för att ta semester både från jobbet och från bloggen. Ibland behöver man vara riktigt ledig! I samma veva så bytte jag också jobb med allt vad det innebär, och nu har jag varit på mitt nya jobb i en dryg månad…och det är SÅ roligt! Det var jobbigt att kasta sig ut i det okända, men nu känns det jättebra. Jag tror att man blir lite modigare och starkare för varje gång man gör något som ligger utanför sin comfort zone. Tråkigt är det dock att lämna alla fina kollegor som man haft på det tidigare stället. Tur då att man inte har så långt att hälsa på 🙂

Jag tänkte börja här igen, med ett enkelt och jättegott vardagsrecept, som endast tar en halvtimme att göra klart! Det låter väl bra? Det är roligt att laga mat, men vardagsmaten får gärna gå snabbt, tycker jag! Idag hade jag köttfärs i kylen, och den första tanken är ju förstås att göra köttfärssås. Fast det kan ju vara kul att variera det lite, så det blev en köttfärsröra med riven sötpotatis och hackad grönkål. Oj, vad gott det blev om jag får säga det själv 😉 . Vi serverade röran med jasminris och tärnade paprikor – en i varje färg. Det behövs lite färg, annars blir ju en sådan här rätt lite väl brun.

Köttfärsröra med sötpotatis och grönkål (6-8 portioner)
1 kg nötfärs
200 g sötpotatis
400 g krossade tomater (1 burk)
100 g grönkål
100 g kalvfond
70 g ketchup
20 g kinesisk soja
2 tsk Sambal Oelek
1 dl creme fraiche
1-2 msk torkad timjan
Lökpulver, salt, svartpeppar
Servera med kokt jasminris och tärnad gul, grön och röd paprika

Börja med att steka färsen och riv under tiden sötpotatisen fint. När färsen är färdigstekt; häll i sötpotatisen och häll på de krossade tomaterna, kalvfond, soja, ketchup och sambal oelek. Hacka grönkålen fint och häll i även denna. Krydda med timjan, lökpulver, salt och peppar och låt puttra i tio minuter för att smakerna ska sätta sig. Blanda sist i creme fraichen och rör om. Servera med kokt ris och grönsaker.

kottfarsrora-med-sotpotatis-och-gronkal2

Näringsinnehåll:
147 kcal/100 g
Kolhydrater: 5,1 g
Fett: 8,4 g
Protein: 12,4 g

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *