Quinoa­sallad med edamame­bönor och mung­böns­groddar

Här kommer lite inspiration till en enkel och god sallad med bra näringsinnehåll! För att få en riktigt god smak på salladen, och göra den lite mer matig, så gjorde jag en jordnötssås och blandade i på slutet. Sedan kan man ju ha en extra klick sås bredvid också eftersom den är så god! Den är god till det mesta sen, så det är ingen fara om man får lite över – den funkar till grillat eller till asiatiska rätter, eller till nästan vad som helst ?.

Sallad (4 portioner):
250 g edamamebönor
100 g färska böngroddar
1 röd paprika
2 schalottenlökar
3 salladslökar
150 g gurka
450 g kokt vit quinoa
1 paket (eller burk) blandade bönor
150 g Jordnötssås (recept nedan)
1/2 – 1 kruka färsk koriander

Jordnötssås:
3 vitlöksklyftor
1 tsk olja, att steka vitlök och Sambal i
1 – 2 tsk Sambal Oelek
1 burk kokosmjölk
150 g Jordnötssmör

För att göra jordnötssåsen, hacka vitlöken och stek denna tillsammans med Sambal oelek i 1 tsk olja i en stekpanna. Häll sedan på 1 burk kokosmjölk och jordnötssmöret och vispa slätt. Låt puttra tills den tjocknar och sedan är den klar!

Näringsinnehåll för salladen (med 100 g jordnötssås):
107 kcal/100 g
Kolhydrater: 12,8 g
Fett: 3,3 g
Protein: 4,8 g

Näringsinnehållet i jordnötssåsen är:
277 kcal/100 g
Kolhydrater: 5,7 g
Fett: 26,6 g
Protein: 7,3 g

One Comment Add yours

  1. Marie says:

    Oh, thank you for telling me! I am very glad to hear that you like it! ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *