Vietnamesiska sommarrullar

Nu är det ju över en vecka sedan jag gjorde ett inlägg senast! Jag var iväg på kurs förra veckan, och man blir ju ganska trött av att vara på kurs, så att blogga på kvällarna var väl inte det första man tänkte på. I helgen fyllde jag ju dessutom år, och jag blev utbjuden på en riktigt trevlig restaurang av min man. På vägen hem efter middagen, så träffade vi en arbetskamrat till min man, som berättade att de nyligen fått en stjärna i Guide Michelin. Det hade vi missat! Trevligt var det oavsett! 🙂

Efter att man varit på kurs och blivit bjuden på trevliga luncher och fikor hela dagarna, så känns det ganska skönt att komma hem och ha lite mer kontroll över maten igen, faktiskt.

Idag blev jag så otroligt sugen på vietnamesiska sommarrullar, så jag smet in i affären på väg hem från jobbet och köpte räkor, crabsticks, gurka, morötter och två krukor färsk koriander. Cellofannudlar, grön squash (som jag gjorde till nudlar och stekte lite lätt) och rispapper hade jag redan hemma. Sedan är det bara till att värma lite vatten i en stor stekpanna, lägga ner ett rispapper i taget tills det mjuknat, ta upp det och fylla med allt man gillar. Det är trevligt med lite olika konsistenser, så att man får både krispigt (strimlade morötter och ev. krispig sallad), krämigt (avocado), mjukt (cellofannudlar och squashnudlar) och lite tuggmotstånd (räkor, lax eller crabsticks). Och så lite färsk koriander för att få den rätta smaken! Fördelen med den här rätten är också att man kan variera den helt efter vad man gillar. Man kan också sätta fram allt på bordet och låta var och en göra sina egna rullar. Det är lite pilligt att rulla ihop dem, men man får snabbt in snitsen!

Oj, vad gott! Och dessutom nyttigt! Idag blev det ingen kaloriberäkning, men jag är ganska säker på att man enkelt kan äta sig mätt utan att få i sig för mycket kalorier av det här. Bara en massa nyttigheter!

Vi doppade dem i soja, sesamolja och sweet chilisås, men jag brukar göra jordnötssås också – det är sjukt gott till!

vietnamesiska-varrullar5
…och snygga blev de ju också 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *