Havrekex!

on

Oh, jag provade att göra egna kex till ostbrickan, och det blev faktiskt jättebra! De är goda som det är också, eller bara med lite smör på. Något jag tänkte på också, var att man skulle kunna strö lite flingsalt på dem om de ska blir lite mer “snacksiga”. Det hade också varit gott!

Havrekex (40 st):
6 dl havregryn
0,5 dl kallpressad kokosolja
3 dl vatten
3 msk chiafrön
0,5 msk salt
2 msk sötningsmedel (eller honung om man hellre vill det)

Det är faktiskt bara att röra ihop ingredienserna och vänta i en kvart, och sedan kan man platta ut degen på ett mjölat bakbord, så att den blir ungefär 2-3 mm tjock, och sedan trycker man ut rundlar med ett glas eller annat som man tycker blir lagom stort. Degen blir ganska kladdig, så det är bra att ha mjölpåsen nära tillhands, så att man kan strö på lite om det blir för svårt att knåda utan att det fastnar i händerna. Baka sedan kexen på bakplåtspapper i ugnen på 200 grader i 18-20 minuter. Tiden beror lite på hur ni vill ha dem; om de ska vara lite mjuka, eller om de ska vara helt hårda. Jag gjorde mina helt hårda, och då fick de vara inne i 20 minuter på 200 grader och varmluft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *