Pann­kakor till middag – javisst!

on

Ibland får man faktiskt äta pannkakor till middag! Min man tycker att det är efterrätt, så därför passar jag och sonen på när han inte är hemma 😉 . Jag gör pannkakorna lite matigare genom att byta ut  en del av vetemjölet mot proteinpulver, och ta extra äggvita istället för bara hela ägg. Det blir mycket mer mättande och det är (nästan) lika gott! Man märker framför allt ingen skillnad när man har fyllning på. Den här gången lyxade vi till det med färska hallon och yoghurtkvarg med vaniljsmak. Inte alls fel, faktiskt!

Här är receptet på proteinpannkakorna (8 st):
2 ägg
3 äggvitor
1 dl vetemjöl
1,5 dl bakprotein
6 dl mjölk (3 % fett)
en nypa vaniljpulver om ni har hemma

Vispa ihop hälften av mjölken med mjöl och proteinpulver, så att det blir helt slätt. Tillsätt ägg + äggvitor och vispa. Vispa ner resten av mjölken. Stek i het panna precis som vanliga pannkakor. Det smakar som vanliga pannkakor, men man märker att man blir mer mätt och att man står sig längre på de här.

Näringsinnehållet i en pannkaka är:
114 kcal/pannkaka
Kolhydrater: 9,3 g
Fett: 4,0 g
Protein: 10,0 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *