När jag ugnsbakar kycklingfilé så brukar jag göra en rejäl sats så att det blir till middagen, och sedan till ett par middagar till. Det är ju så smidigt att ha färdiglagat, så kan man tärna den och stoppa i en lunchsallad eller i en gryta nästa kväll. Den här gången hade jag inte så mycket färskvaror hemma, så det fick bli en gryta med en massa ingredienser på burk. Det funkade alldeles utmärkt och är ju supersmidigt om man behöver fixa något men kanske inte precis har handlat, och som för mig den här dagen, inte hade så mycket färska grönsaker eller mjölkprodukter hemma i kylen. Jo, det händer här också ibland 😉 . Däremot så hade jag en del burkar i skafferiet, så det blev en lite annorlunda kycklinggryta med ananas, cornichons, syltlök, paprika och lite annat som fanns hemma. Kul och annorlunda och framförallt enkelt eftersom allt fanns färdigförpackat i skafferiet så jag slapp åka och handla först.
Smakrik kycklinggryta (4 portioner):
1 grön squash (~200 g)
150 g tomat
150 g äpple
20 g smör
120 g syltlök
120 g cornichons
1 liten burk ananasringar (140 g)
50 g sweet chilisås
45 g mango chutney
2 tsk Sambal oelek
1 burk kokosmjölk
2 hela kycklingfiléer
50 g salladslök
Tärna ingredienserna i ungefär 2 cm bitar. Stek squash, äpple och tomat i smöret tillsammans med Sambal oelek tills det blir mjukt. Häll sedan i syltlök, cornichons och ananas i bitar. Häll på kokosmjölken och smaksätt med sweet chilisås och mango chutney. Lägg i tärnad kyckllingfilé och skivad salladslök. Smaka av med salt och svartpeppar.