After work

Ska man behöva låta bli att följa med på after work bara för att man vill äta nyttigt? Nej, det ska man ju inte, för då känns det som om man försakar något och att det är trist att äta bra mat. Det man kan börja med att göra är att kanske själv engagera sig i after worken så att man kan påverka vilket ställe man ska gå till. Om det redan är bestämt; kolla menyn hemifrån och bestäm redan på förhand vad du ska äta. Då riskerar du inte att falla för frestelsen att välja burgaren med pommes när du väl är där, för det tar faktiskt emot lite mer om man redan bestämt sig för något annat. Det bästa är förstås att låta bli alkoholen, men det är ju ändå trevligt med ett glas när man är ute. Ett glas torrt vin är i så fall det bästa alternativet, istället för ölen som det ofta kan bli. Ett glas trevligt bubbel känns ju dessutom mycket lyxigare, så jag hade valt det om jag skulle ta något 🙂

Idag var det bra, för vi hamnade på en thairestaurang som hade vietnamesiska vårrullar som förrätt. Helt perfekt mat! Ett rispapper är ungefär 20 kcal och man fick två stycken fyllda med massor av grönsaker, koriander, nudlar och räkor som man doppade i en sojasås med massor av lime och chili. Kan inte bli bättre! Jag brukar göra sådana här vårrullar själv ibland, och det är fantastiskt gott. Man kan ju välja att stoppa i vad man vill, men jag gillar nog bäst att ha i räkor, grönsaker och nudlar som de hade här. Jag ska skriva upp receptet nästa gång vi gör dem här hemma.

Här är dock en uppskattning av det vi åt idag…det blev så lite att jag nog faktiskt måste äta något nu när jag är hemma. Det får bli en skål turkisk yoghurt med tärnat äpple, hackade hasselnötter och kanel som kvällsmål…lite som efterrätt!

Två rispapper à 20 kcal: 40 kcal
6 räkor (stora räkor; ungefär 10 g/st, 80 kcal/100 g): 50 kcal
30 g äggnudlar (143 kcal/100 g): 43 kcal
30 g morötter (30 kcal/100 g): 9 kcal
Totalt blir detta 144 kcal, så man kan väl säga att det blev en ganska “smal” after work idag

Nu ska jag göra min goda efterrätt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *