Torsk­rygg till helgen?

Idag blir det ett litet middagstips inför helgen 🙂

Torskrygg är riktigt fint och känns lite lyxigt, tycker jag. Bäst blir den om man sätter in den på låg värme (70-80 grader) i ugnen, och sticker i en ugnstermometer och håller koll så att innertemperaturen inte överstiger 50 grader. När den är 48-49 grader är den som bäst, och delar sig i fina, glansiga flak när man äter den. Vi hade potatisklyftor, ugnsbakad rödlök och creme fraiche till. Och så riven parmesanost och brynt smör som man häller över fisken vid servering. Ugnsbakad rödlök gör man bäst genom att skära av toppen och botten, så att den står stadigt, och sedan skär man skåror nästan igenom, så att det blir som en blomma. Sedan häller man på balsamico och lägger på en skiva smör och så lite flingsalt på toppen. Sedan in i ugnen tills de är riktigt mjuka. Det blir sött och gott och passar fantastiskt bra till fisken!

Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *