Korv stroganoff på mitt vis :)

on

Idag hade vi korv stroganoff till middag! Det fick vi ofta när jag var barn. Mamma gjorde en fantastiskt god Stroganoff, så jag försökte efterlikna den lite söta tomatsmaken, men bytte ut falukorven mot nötchorizo, och tillsatte lite mjölk och grädde i såsen (men bara lite grädde…). Jag får nog säga att smaken blev bra, och det är ju dessutom en jättebra och enkel vardagsrätt. Sedan får man ju inte glömma att riva ner lite morötter i såsen, så att man får i sig lite extra fibrer och vitaminer också förstås 😉

Korv Stroganoff (4-5 portioner):
170 g schalottenlök (4 stora)
20 g smör
150 g morot (3 st)
400 g krossade tomater (1 burk)
3 msk kalvfond (jag använde den från Bong)
480 g nötchorizo
2 dl mellanmjölk
1 dl vispgrädde
50 g sweet chilisås
20 g ketchup
2 tsk Maizenamjöl
Svartpeppar och salt

Stek grovhackad lök och grovrivna morötter i smöret tills det blivit mjukt. Häll på krossade tomater och kalvfond. Skär korven i halvmånar och låt koka med i såsen. Häll på mjölk och grädde. Häll i sweet chilisås och ketchup. Krydda med svartpeppar och salt. Blanda 2 tsk Maizenamjöl med vatten och häll i pannan och rör om. Låt puttra tills det tjocknar. Det tar bara ett par minuter. Nu är det redan klart! Servera med ris eller riven vitkål. Perfekt vardagsrätt när man har bråttom!

Näringsvärde:
144 kcal/100g
Kolhydrater: 8,1 g
Fett: 9,9 g
Protein: 6,1 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *