Nu har jag testat att göra overnight oats. Typisk rawfood, det här. Jag har inte varit så sugen tidigare, men de hade provat det i senaste Buffétidningen och det lät ganska gott, så jag tänkte att det kunde vara kul att testa. Så förra fredagen så lade jag havregryn i mjölk och lite yoghurt, blandade med chiafrön, rivet äpple, honung, kanel och annat gott. Första känslan var att det smakade som när man åt havregryn med mjölk som liten, och om man inte åt upp dem tillräckligt fort, så blev det som gröt. Ja, ungefär så var det här faktiskt också. Det som gjorde detta godare var att man hade rivet äpple och honung vilket gjorde det lite sötare, och hackad sötmandel så att det blev lite krispigt. Jag tror att jag ska prova den här helgen också 🙂 .
Overnight oats (2 portioner):
1 dl havregryn
1 dl mjölk
1 dl yoghurt
2 msk chiafrön
1/2 tsk kanel
1 msk acaciahonung
1 rivet äpple
10 sötmandlar, hackade
Blanda ihop allt i en skål och låt stå över natten. Är på morgonen med mjölk till, och eventuellt lite skivad banan.
Näringsvärde/portion:
218 kcal
Kolhydrater: 26 g
Fett: 8,5 g
Protein: 8,1 g