Pasta med champinjoner och spenat

on

Visst är det svårt att tröttna på pasta? Det är så himla bra snabbmat! Idag har jag gjort en pastarätt med färsk spenat, champinjoner och riven vitkål (såklart!). Det går snabbt och blir gott, och sedan kan man ju byta ut den “vanliga” pastan mot antingen bönpasta, eller mot strimlad grön squash. Då kan alla äta det oavsett om man känner att man vill hålla igen på kolhydraterna eller på kalorierna i allmänhet.

Pastasås med färsk spenat och champinjoner (4 portioner):
2 medelstora rödlökar, hackade
200 g riven vitkål
250 g champinjoner i bitar
100 g färsk spenat
1 solovitlök
30 g smör att steka i
3,5 dl creme fraiche
1 dl mjölk (3 %)
1 msk torkad basilika (om du inte har färsk förstås, för det är ju ännu bättre!)
Smaka av med salt, peppar och lökpulver

champinjoner-och-spenat

Stek lök, vitkål, champinjoner och pressad vitlök i smöret i en stekpanna. När löken börjar bli genomskinlig, häll i spenaten och låt bli varm. Tillsätt basilika och sedan creme fraiche och mjölk. Låt stå och puttra en stund så att allt blir mjukt. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och lökpulver. Servera med valfri “pasta”.

Näringsvärde för såsen:
164 kcal/100 g
Kolhydrater: 5,0 g
Fett: 14,5 g
Protein: 2,5 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *