Rot­frukter är bra till mycket!

on

Det är ju verkligen säsong för rotfrukter och kål fortfarande, så jag känner att visst behöver man lite fler tips om hur man kan göra en god middag av det? 🙂

Som ni kanske har märkt, så gillar jag röror, och denna maträtten är inget undantag. Det är så enkelt att få rätt på näringsinnehållet om man blandar allt i ungefär lika stora bitar! Dessutom så tycker jag att smakerna blandas så fint när man har det tillsammans. I den här röran så tillsatte jag även tärnad, rökt fläskfilé, men den kan man ju förstås skippa om man vill ha det vegetariskt.

Rotfruktsröra med rökt fläskfilé och cous cous (6 portioner):
300 g morötter
300 g vitkål
250 g palsternacka
200 g gul lök
400 g champinjoner
30 g smör att steka i
140 g majskorn (1 liten burk)
200 g Philadelphiaost
350 g rökt fläskfilé
1 msk currypulver
25 g sweet chilisås
120 g salladslök (1 bunt)
160 g (2 dl) cous cous
1 tsk  rapsolja (till cous cousen)

champinjoner-i-kvartar

Börja med att riva vitkål, morötter och palsternacka på grova rivskivan i matberedaren. Hacka löken fint och skär champinjonerna i kvartar. Häll ner allt i en stekpanna och stek på medelvärme i smöret tills allt blivit lagom mjukt. Smaka på det och känn vad du tycker är lagom tuggmotstånd. Häll i majskornen och den rökta fläskfilén i tärningar. Krydda med curry, sweet chilisås, salt och svartpeppar. Blanda ner Philadelphiaosten och rör tills allt blandat sig och inga klumpar finns kvar. Laga till cous cousen enligt förpackningen och blanda även i detta.

Servera med en klick creme fraiche och en klick mango chutney. Det passar fantastiskt bra till, så glöm inte det! Det här gick väl otroligt snabbt att laga till? Det är så bra med mat som funkar att göra en vardagskväll när man inte har så mycket tid på sig 🙂

Näringsvärde:
94 kcal/100 g
Kolhydrater: 9,3 g
Fett: 3,7 g
Protein: 5,2 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *