Cous­cous­röra med spenat och broccoli – och lite fun­de­ringar

Idag var en dag då inspirationen inte var på topp. Ibland är det så, att allt känns lite tråkigare än vanligt och man vet inte riktigt varför. Det har varit lite sämre med kollen på maten de senaste två veckorna. Först var det kurs, och då är det svårt att styra själv. Sedan fortsatte det med födelsedagsfirande på flera håll och det är ju jättetrevligt, men tyvärr så märker man det direkt på kroppen och på hur man mår. Det man tänker på nu är nog mest att några få dagars “slarv” kan göra så stor skillnad. Det är lite deprimerande, faktiskt, att inse att det inte går att falla för frestelser utan att det straffar sig ganska fort. Men det är väl nu man bara ska köra på och stoppa i sig nyttigheter och saker som är bra för kroppen, tills man mår bättre igen. Japp! Så är det!

Trots allt, så blev det faktiskt mat idag också 🙂 .

Det blev panerad sej med cous cous-röra med spenat och broccoli (6 portioner):
20 g smör, att steka i
100 g färsk spenat
400 g broccoli, skuren i små bitar
2 tsk Sambal Oelek
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor
3 dl cous cous
1 tsk olja

couscous-med-broccoli-och-spenat

Hacka löken och stek i smöret på medelvärme tillsammans med Sambal Oelek och vitlök tills den är mjuk och genomskinlig. Skär broccolin i små, små bitar och lägg ner i stekpannan. Lägg i spenaten och låt steka med. Tillaga cous cousen enligt förpackningen (det ska vara 3 dl okokt cous cous) och när den är klar, häll i den och blanda med de stekta grönsakerna. Krydda med japansk soja, lökpulver, salt och svartpeppar. Servera till den panerade fisken, men en klick kryddad creme fraiche till.

Näringsvärde för cous cous-röran:
68 kcal/100 g
Kolhydrater: 7,2 g
Fett: 2,7 g
Protein: 2,5 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *