Spenatsoppa med extra piff!

Sonen har efterfrågat stuvad spenat ett tag nu, för det var alldeles för länge sedan vi åt det. Nu undrar jag varför det var så länge sedan, för det är ju både gott, snabbt och nyttigt. Hur fint som helst som vardagsmat. Dessutom så är det extremt mättande…iallafall min sort med ett uns grädde i…och mozzarella…och kanske lite parmesan också 😀 . Godare än gott! Det tar ju också bara ungefär en kvart-tjugo minuter att laga. Så himla bra mat när man kommer hem sent och behöver få i sig något någorlunda snabbt.

Receptet på min spenatsoppa (6 portioner):
1 tsk rapsolja
2-3 stora vitlöksklyftor
1350 g fryst spenat
10 g pesto
3 dl mjölk (3%)
3 dl vispgrädde
3 msk sherry
2 st dosor Fond du Chef kyckling
2 msk Kalvfond (Bong, Touch of Taste)

Sätt på äggen att koka.
Hacka vitlöken och stek den i några minuter på hög värme i en gryta. Släng i den frysta spenaten och värm upp. Häll i pesto, mjölk och grädde tillsammans med fond och sherry och rör om. Koka upp och låt småputtra i en fem-tio minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Skär mozzarellan i tärningar och hyvla upp parmesanosten med vanlig osthyvel. Mosa skivorna lite så att de blir sådär snygga och ojämna. Häll upp soppan i varma skålar, lägg i ägghalvor, mozzarellatärningar och parmesanskivor. Sedan är det bara att njuta!

Soppan som den är lagad här innehåller 81 kcal/100 g, ett ägg innehåller 75 kcal, mozzarella 245 kcal/100 g och parmesanost 350 kcal/100 g.
Min portion idag blev:
300 g soppa: 244 kcal
1 ägg: 75 kcal
20 g mozzarella: 49 kcal
10 g parmesanost: 35
Totalt: 403 kcal

Näringsinnehållet i 100 g soppa är:
6,8 g fett
1,9 g kolhydrater
0,9 g kostfiber
2,8 g protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *