Som jag skrev igår, så blev det kycklingsallad till middag idag eftersom jag var hemma sent och hade färdiglagade kycklingfiléer kvar från igår. Perfekt att slänga ihop vad man har i kylen; idag blev det romansallad, tärnad kyckling, tomater, vattenmelon (det är ju så gott med frukt i sallad), salladslök, gurka och lite olivolja på. Gott, fräscht och enkelt.
Till lunchen imorgon så förberedde jag jag en misosoppa (de hade misopasta i den vanliga mataffären nu! 😀 ) med nudlar, edamamebönor, salladslök, champinjoner och tärnad kyckling. Den här gången har jag faktiskt Shiratakinudlar i. Det är nudlar gjorda på cognacsrot, som innehåller ungefär 10 kcal/100 g. Lite märkligt kan tyckas, men de är faktiskt inte så dumma. De påminner väldigt mycket om glasnudlar, både i smak och konsistens. De smakar alltså ingenting, men är bra på att ta upp smak från buljongen som de ligger i. Det blev ju en jätteladdning mat utan speciellt mycket kalorier. Det kanske kan vara bra, och så kan man ju kompensera genom att dricka ett eller två glas vin imorgon kväll…