Lunch­lådor för hela veckan

Idag har jag äntligen fått de nya grytorna som fungerar till nya spisen! Så himla fina och så snabbt det går! Jag är mycket nöjd 🙂 Såhär fina och blanka lär de väl förstås inte vara så länge. Det kanske blir till att öka på svintoanvändandet 🙂

Stekpanna3

Det ska bli så skönt att kunna laga stora laddningar mat igen! Jag bestämde mig direkt för att göra en stor laddning linssoppa med curry och de grönsaker jag hade hemma idag. Det blev morötter, böngroddar, vattenkastanjer, gul lök, majs, savoykål och svartkål. Sedan hade jag philadelphiaost med ört- och vitlökssmak i. Det blir lunch hela veckan för mig. Hur bra som helst!

Morot lök svartkål majs
Om ni gillade den tidigare linsgrytan, så kommer ni att gilla den här också. Så kan ni också laga en jätteladdning att ha med till lunch i veckan 🙂

Linsgryta med morot, böngroddar och kål:
380 g morot (3 stora)
200 g böngroddar(1 burk)
140 g vattenkastanjer (1 burk)
380 g gul lök (2 stora)
165 g majskorn (1 liten burk)
40 g savoykål
100 g svartkål
1 hel solovitlök
330 g linser
4-5 buljongtärningar
3 msk sweet chilisås
1 pkt Philadelphia örter och vitlök
1/2 tsk chiliflakes
2 msk curry
2 l vatten

Skär morötter och kål i bitar, hacka löken grovt och pressa vitlöken. Häll allting i en stor (5 l) gryta och låt steka på medelvärme tills löken och kålen börjar bli mjuk. Häll i vattenkastanjer, majs och böngroddar och rör om. Strö över curryn och rör runt. Häll i sweet chili och chiliflakes. Häll i vattnet och buljongtärningarna och låt koka i 10 minuter. Häll i linserna och låt koka tio minuter till. Rör ner Philadelphiaosten och rör runt tills den smält. Smaka av eventuellt med mer salt och sweet chili. Tada! Lunch för en hel vecka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *