Pajeon – Koreansk pann­kaka med sallads­lök

Det här var kul att testa – och gott var det också! 🙂

Jag råkade hitta en snygg matbild på nätet, och det var ingen maträtt jag kände igen, så jag blev lite nyfiken. Jag kollade upp vad det var och det visade sig vara Pajeon; en Koreansk salladslökspannkaka som man skär i bitar och doppar i en sås gjord på japansk soja, sesamolja, chili och risvinäger. Extremt lätt och snabb att göra, och riktigt gott faktiskt! Degen blev lite som om man tänker sig dumplingsdeg, så gillar man dumplings så gillar man det här. Jag funderar på att prova nästa gång med att blanda ner räkor i smeten innan man steker den; det tror jag blir ännu godare!

salladslok

1 stor pannkaka:
Salladslök (1/2 bunt ungefär)
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl vatten
2 tsk misopasta
0,5 – 1 tsk socker

Sås:
2 msk japansk soja (typ Kikkoman)
0,5 msk risvinäger
1 tsk acaciahonung
1 msk sesamolja
chiliflakes efter smak

Halvera salladslöken på längden, lägg dem parallellt i pannan och stek i lite olja på medelvärme. Vispa ihop ingredienserna till pannkakssmeten och häll smeten över löken i pannan. Låt steka tills den är fast i konsistensen. Vänd och låt steka på andra sidan tills den är gyllenbrun. Redan klart! Nu är det bara till att klippa i bitar och doppa i såsen! Jättegott! Man kan ju ha det som ett tillbehör, eller bara som ett litet snacks.

salladslokspannkaka9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *