Restmat på det lyxiga sättet

Det här är ett så himla bra trick, och ett bra sätt att ta vara på kokta kalla potatisar på ett lyxigt sätt. Jag hade en påse kokta kalla färskpotatisar i kylen från häromdagen och jag har sett det här tipset på nätet någonstans och tänkte att det här måste jag ju prova! Man tar helt enkelt en potatis, trycker till den lite så att den blir platt, saltar lite lätt och stoppar in den i våffeljärnet. Sedan har man creme fraiche eller gräddfil, stenbitsrom (eller löjrom om man vill lyxa till det) och fint tärnad schalottenlök på. Tada! Fusktjusig förrätt på ingen tid alls 🙂

För er som nu tänker att kokt potatis inte är bra för att det har ett högt GI-värde (GI 62), kan jag lugna med att kokt potatis som har kylts ner efter kokning får ett mycket lägre GI-värde, nämligen 22, vilket är i samma härad som sojabönor (18) och kidneybönor (19) och det tänker vi ju på som nyttigt ur GI-synpunkt. Så kasta inte kokt potatis om det blir över. Det är perfekt att tärna och slänga i en sallad, eller att äta som pålägg på knäckebröd till exempel, om man nu inte blir så förtjust i de här plättarna, så att man bara vill göra dem. Det var verkligen riktigt gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *