Squash, morot- och majs­röra – perfekt rest­till­behör!

Det här kom jag på idag när jag behövde använda upp squashen som jag fick över efter att ha gjort squashnudlar häromdagen. Dessutom så har jag jättemycket morötter hemma och tänkte att man kunde kombinera ihop det med lite andra goda ingredienser för att göra ett gott tillbehör. Det blev en jättegod röra som man kan ha till kött om man vill, eller bara som den är med lite skivad salladslök och kanske lite hackade salta nötter på toppen 🙂 . Den här kommer jag definitivt att göra till en bit grillat kött i sommar! Idag hade vi den till en bit julskinka – det passade jättebra! Ni kanske har en bit liggande, eller har köpt en bit nu efter jul? Testa!

squash3

250 g grön squash (gärna resterna efter squashnudlar)
1 schalottenlök
200 g morot (2 medelstora)
1 msk rapsolja
20 g smör
140 g majskorn (1 liten burk)
30 g sweet chilisås
70 g färskost, typ Philadelphia
20 g riven parmesanost

dsc_0218

Tärna squash och hacka vitlök och schalottenlök fint. Riv morötterna på den grova sidan på rivjärnet. Stek alla grönsakerna i smör och olja tills de blir mjuka. Häll i majskorn, sweet chilisås, färskost och parmesan. Rör om tills osten smält och allt blandat sig ordentligt. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Klar! Röran blir ganska söt i smaken, och passar därför bra att kombinera med salta saker, såsom salta nötter (dessutom så är det ju så trevligt när det är lite knaprigt), och en bit skinka eller kassler.

Näringsvärde:
126 kcal/100 g
Kolhydrater: 7,8 g
Fett: 8,2 g
Protein: 4,0 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *