Asiatisk kål- och cous­cous­röra med Pak Soi

Jag satte igång på allvar med träningen i förförra veckan, och som alltid så är det så svårt att börja lugnt…efter första träningspasset fick jag sådan träningsvärk att jag var tvungen att ta Ipren i tre dagar för att överhuvudtaget kunna ta mig upp ur sängen! 😀 Musklerna var kanske lite ovana… Det känns dock redan jättemycket bättre och det är verkligen roligt att ha kommit igång! Det tar ju en del på kroppen att träna, så då är det ännu viktigare att man får i sig alla näringsämnen, så idag fixade jag en middag som är en riktig nyttobomb, med en härlig kål- och cous cous-röra med färsk spenat, morötter, Pak Soi, vitkål och champinjoner med ugnsbakad kyckling till. Mycket fibrer, protein och vitaminer så att man håller sig frisk i vintermörkret! Vill man undvika cous cous, så funkar kålröran precis lika bra utan – jag provsmakade så jag vet 🙂

paksoi-i-solljus

Här är receptet på kålröran (4 rejäla portioner):
250 g champinjoner
150 g gul lök (1 stor lök)
200 g vitkål
150 g morötter
100 g färsk spenat
2 huvuden Pak Soi
20 g smör att steka i
3 vitlöksklyftor
chiliflakes efter smak
1 msk ostronsås
1 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
Smaka av med salt och svartpeppar

3 dl cous cous
2 tsk sesamolja i kokvattnet

Kycklingfilé i önskad mängd (vi lagade till 6 stora filéer nu när vi ändå var igång, så har man till lunch också). Gnid in filéerna med en god kryddblandning och sätt in i ugnen på 120 grader och sätt i en stektermometer. När innertemperaturen är 68-70 grader, så kan man ta ut filéerna.

kyckling-ugnsbakad

Pressa vitlöken, skär champinjonerna i kvartar och hacka löken fint. Strimla vitkålen fint och stek alltihop i smöret tills det börjar bli mjukt. Strimla morötterna med ett juliennejärn (eller riv dem grovt om du inte har ett sådant). Skär bort botten på Pak Soi-huvudena och skär resten i breda bitar.

Lägg allt i stekpannan och häll sedan på soja, ostronsås och sesamolja. Nu doftar det jättegott!

Släng sist i spenaten och låt den bli varm. Om du vill, så koka cous cousen med sesamoljan och häll sedan den färdigkokta cous cousen i stekpannan och blanda runt tills det är helt jämnt fördelat. Smaka av med salt och peppar och servera med kycklingfilén och en klick creme fraiche.

asiatisk-kalsallad-med-pak-soi

Näringsvärde för röran:
61 kcal/100 g
Kolhydrater: 6,8 g
Fett: 2,7 g
1,8 g protein

Ugnsbakad kycklingfilé:
136 kcal/100 g
Kolhydrater: 0,0 g
Fett: 5,5 g
20,2 g protein

Creme fraiche:
330 kcal/100 g
Kolhydrater: 3,5 g
Fett: 34,0 g
2,5 g protein

Så om man äter 250 g av röran, 150 g kycklingfilé och 25 g creme fraiche, så blir näringsinnehållet i hela måltiden:
405 kcal
17,8 g kolhydrater
22 g fett
30,4 g protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *